huiswerkbegeleiding: het werkt!

Niet alleen is het leuk om te zien hoe de leerlingen van de huiswerkbegeleiding een veel beter rapport hadden sinds ze bij ons begonnen zijn. Ook is het mooi dat ze zich daardoor meteen veel beter in hun vel voelen nu de cijfers zijn opgehaald. Ze zijn zelfverzekerder, hebben meer energie. Dankzij de goede begeleiding en de individuele hulp bij de moeilijke vakken ziet het er goed uit voor allemaal. Het is nog vroeg natuurlijk maar de tijd gaat nu wel dringen als er nog heel veel onvoldoendes weggewerkt moeten worden. Het fijne is dat de groepjes klein zijn waardoor de begeleiding veel tijd aan iedereen persoonlijk kan besteden. En die persoonlijke aandacht is vaak echt nodig. Niet alleen m.b.t. het leerwerk maar ook ter motivering, planning van het huiswerk en het geven van in- en overzicht. Zowel de ouders als de leerlingen willen dolgraag door naar het volgende schooljaar en dat lijkt toch echt te gaan lukken voor onze leerlingen. Het werkt, super!

Wat is MINDFULKIDS?

 

Tijdens de training van Mindfulness leren kinderen hoe hun meest belangrijke instrument, namelijk hun aandacht, werkt. Door middel van oefeningen leren kinderen dat zij hun aandacht kunnen trainen en hoe zij hun aandacht bewust( er ) kunnen gebruiken.

In de praktijk blijkt dat kinderen die een Mindfulnesstraining hebben gevolgd zich meestal beter kunnen concentreren, meer rust in hoofd en lijf ontwikkelen en beter om kunnen gaan met spanning.

De training draagt bij aan de sociaal- en emotionele ontwikkeling van de kinderen. Dit heeft positieve effecten op de concentratie, het leervermogen, het omgaan met spannende situaties ( zoals schooltoetsen ), tijdens sociale interactie met anderen, op sportieve prestaties, en op de regulatie van emoties en gedrag.

De Universiteit van Amsterdam deed in 2010 onderzoek naar het effect van deze training. De resultaten van het onderzoek laten een duidelijke verbetering zien op het welbevinden van kinderen waardoor het functioneren op school maar ook thuis ook zal verbeteren.

Er is meer te lezen over mindfulkids en de bijbehorende onderzoeksresultaten op: www.mindfulkids.nl.